Followers

Cara Hilangkan Stress

hello :0


dah lama kan nina tak berkongsi pendapat nina dengan korang
nina bukan ape cumanya tak de idea . tak tahu apa yg nina nak kongsi dengan korang .\
hari ni nina ada idea nak berkongsi dengan korang



korang stress ? 
apa yg menyebabkan korang stress dan tak tahu cara nak menanganinya .
jom terjah entry nina .



Cara Hilangkan Stress




Gelak dengan sepuas-puasnya - ni salah satu cara yg nina buat untuk hilangkan stress . gelak dengan kawan kawan ataupun tengok video lucu dekat youtube then gelak .Badan kita akan mengeluarkan satu hormon untuk buat kita gembira .



Makan coklat  -Korang suka makan coklat ? nina pun suka . salah satu cata nak hilangakan stress korang dengan makan coklat . tapi beli coklat mahal tau . heh . tak menggemukkan . betul tak . coklat yang disarankan ialah cadburry .



Menangis - Korang sure penah menangis . tak reti nak nangis ?  bukan manusia lah tu . nangis dengan semahu-mahunya . maybe akan buat hati korang aman dan damai .



Tarik nafas dalam dalam - Tarik nafas dalam -dlm . selepas tu korang akan lega .



Jumpa kaunselor - kalo tahap korang tu dah teruk sgt jangan lupa jumpa kaunselor . mungkin dapat membantu .

suka ? like or comment ok !

2 berceloteh bersama ♥mylifeismine♥:

Gen2Merah said...

kalau saya stress kan.. saya akan pukul bantal dengan sekuat hatinya... then telengkup bantal kat muka, kemudian jerit kuat2.. pastu bole lah tido dengan aman.. ehe

Salam berkunjung dari blog Lulu Caldina. Salam ukhuwah salam silaturrahim.

Dah follow sini yang ke- 351 ye..

Ikhlas
~Gen2Merah~

♥amanina's world♥ said...

@Gen2Merah btol tu . thanks singgah ke blog x seberapa nie .