Followers

salam sayang untuk hang :P

ehem ehem :)

hye my followers .
hye my stalkers :P
hye my enemy *hate u 


hari ni bape hari bulan ? sapa nak jawab hangkat kaki !

nina ambik berkat hapdet entry pada tarikh 



1/11/2011 . 

*no bertuah . 


tak de ape nak cakap . just nak bg kucup kucup sayang dekat 


SYAMIZA NATASHA BT KHAIRUL ALIMIN .
*glamor noh hang !


Jangan lah hang dok kata kat kawan aku sebab baik hang pi nasihat kat kawan hang yg suka rampas pakwe orang tu . dan tak payah lah hang dok kata kat org playgirl or what sebab hang pun sama . muka ja nampak baik tapi act hang . tut tut . :P

Salam Sayang buat hang   :P



suka ? like or comment ok !

Nina Di Tag


selamat pagi ^_^ 
nina bangun je pagi nie terus bukak komputer . sebab apa ? nak bukak blog lah apa lagi .
tengok tengok dekat shoutbox . alahai bnyaknya . nak kena BW dekat semua blog yg dah singgah blog nina *yg tinggal jejak je

nina telah di tag . for the first time rasanya . hah . kunonya nina nie .

nina telah di tag oleh iemaa promote skit . heehe ,

The Rules !

1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

 Soalan Yang Ditanya

1. Nama penuh awak ?
    Nurul Amanina Zainal
2. Maksud nama awak ?
    Cahaya harapan kami 
3. Siapa orang yang selalu awak mesej ? kenapa ?
    Jannah sebab saya selalu tumpang dia pegi sekolah :)
4. Awak orang yg mcm mna ? 
    eh malu lah nak cakap . suka cakap banyak ,nangis , tak suka bersukan

5. Binatang yg plg awak suka ? kenapa ?
    ikan sebab bila tengok dia berenang saya rasa saya pun bebas mcm dia 
6. Siapa boifrend/girlfrend awak ? kenapa awak pilih dia ?
    rasanya tak de kot . sebab im SINGLE 
7. Apa pengalaman yg awak tak akan lupakan ?
    Jatuh motorsikal . sakit ooo trauma
8. Siapa orang yg awak plg benci ? kenapa?
    tut tut , sebab dia jenis kawan lupa kawan
9. Suka saya tak ? kenapa ?
    SUKA , sebab iemaa kawan yg sporting :)
10. Benda yg paling merimaskan korang ?
     tanya banyak soalan yg tak penting . 
11. Saya sayang awak , awak ?
      ofcos lah sayang . u are my friends <3

tu lah sedikit sebanyak jawapan nina . now its my turn untuk tanya u alls :) suka .

Soalannya

1. Nama kamu ?
2.Nama panggilan kamu ? (tak kisah kat rumah or sekolah)
3.Hobi kamu ?
4.Tarikh lahir kamu ?
5.Orang yang paling kamu sayang ? sebab ?
6.Benda yang paling kamu sayang ? sebab ?
7.Penah putus cinta ? sebab ?
8.Dimana percutian pilihan kamu ?
9.Cita-cita kamu ?
10.Kamu sayang blog kamu ?
11.Blog saya ok tak ? hehe

Nina nak tag 


JAWAB JANGAN TAK JAWAB !

suka ? like or comment ok !

SEGMEN | Lyssa Faizureen Ajak Kenali Blogger . Jom Serbu !!

selamat pagi .
now nina nak join blog kak lyssa . ehem mulakan ..


LATAR BELAKANG NINA

nak tahuk ?



KENAPA NINA BUAT BLOG ?

sebab apa ek ? ok actually nina terpengaruh dgn kawan kwan nak buat blog . then buat lah . dan semakin lama dalam dunia blog nie semakin seronok . :)*pengakuan berani mati


SIAPA ORANG YANG TELAH MENARIK MINAT SAYA ?


orang itu ialah :

IEMAA NGEKNGOK . *dlm fb je lah


suka ? like or comment ok !

Lupakan Dia

I NEED TO FORGET ALL ABOUT HIM .



suka ? like or comment ok !

bila ada buat tak kesah bila tiada baru mencari

selamat petang korang . 

hurm nina dah habis makan makan . then terbukak hati nak hapdet blog usang nie /


hari ni nina nak hapdet pasal 'bila ada buat tak kesah , bila tiada baru mencari'
korang ada pengalaman tak pasal topic yang nina nak bincangkan ni . rasa rasa ada kan ?
nina pun ada jugak pengalaman ni actually but ish malas lah nak cite kat korang .


topic nina nie merujuk kepada BF/GF korang . sape ada buat kat BF or GF dia mcm tu . cakap cepat *kang nina cepuk.. ish ish tak baik tau korang . BF or GF korang tu kan manusia jugak . bukan kayu or tunggul kayu . kesian dia . sedih nina tgok . 

eleh cakap orang nina pun buat jugak mcm tu . ehem ehem . mulanya tak suka , gaduh , tak mao tengok muka dia , but dia kejar kejar punya kejar *yg nie tipu ja .nina buat derkk je dekat dia . yo lah dah nina tak suka , tak suka lah kan . then tut tut *kisah disambung minggu depan   


korang penah rasa macam nie . orang yg korang sayang pergi tinggalkan korang , yo lah dah korang tak layan dia . *hambik kaww  .. so nina nak bagi nasihat kepada nina dan juga readers yg disayangi ,jangan pulok lepas dia dah tinggalkan korang baru nak menagis , melalak , bunuh diri lah , nak minum racun lah , nak mati lah , x mao hidup lah . apekebendalahkan .

HARGAILAH DIA SEMENTARA DIA MASIH ADA

jangan jadi macam nie tahuk .

 
akibat frust pakwe lari :'(


suka ? like or comment ok !

My Best Friends Forever

selamat pagi . *nak tengahari dah pun

Hari nie nak hapdett pasal MYBFF *eh eh apa tu ?
BFF tu maksudnya Best Friends Forever . ha dah tahuk kan ? so cepat cepat bace . bukan apa igt senang ke nina nak cerita pasal my bff kat korang .

yang pertama .
Nurul Jannah Bt Sabari .


sape dia . tu nma kata atas tu . Kami kawan dari sekolah rendah . di mana ada dia, di situ ada nina . kami selalu buat keja gila sama sama . buat jahat sama sama . study sama sama . menangis ja tak sama sebb nina tak suka org tgok nina nges . hudusss . percaya tak sekolah rendah dari darjah 1 kelas yg sama smpai darjah 6 . form 1 pun sekelas . form tu je tak . form 3 kelas yg sama . heh . then mulalah nak buat kerja gila . form 4 kiteorg tak dok sekelas . tapi still rapat . sebab kami merempit bersama . haha . kami banyak persamaan oo . Kami benci org yg sama .*nak tau sapa . mna boleh .and lastly nina sayang sgt sgt kat jannah . act tu bukan nma gelaran dia . AKU SAYANG HANG


Nurul Atikah Bt Mohd Noor

 
 nie kawan baik nina jugak . hehe . ok kami kawan dari sekolah rendah jugak . dari darjah 2 smpai lah sekarang . lama tak ? dia nie baik dan pendiam sikit .tak sejahat nina . kami selalu study sama sama . kalo nak exam tu rumah dia selalu jadi port utk study . persamaan kami , kami suka study last minit . hah . barulah sempoi . dia nie pandai pada nina . *jelesbeb . waktu sekolah slu kami selalu makan sekali jalan sekali . kami mcm laki bini oo . then msuk sekolah menengah . kami sekelas then naik form 2 dah tak . samapi lah sekarang . kadang kadang nina rasa lah hubungan kami dah serapat dulu . sebab dia pun ada geng sendiri . begitu jugakk nina . AKU SAYANG HANG

LASTLY 
Nor Nadia Bt Nadzri 
 

yang mana satu ? tu yg duduk tu . Ok dia ni plg genius antara kami semua . dia ni diam tapi kalo dak cerita . asyik pot pet ja . hah *just kidding sekolah rendah masih sekolah sekali . mai form 1 dia pindah . sedih tak terkira lah . mna tak sedih tak de dah kawan yg boleh mai umah nina hujung minggu . pastu main sekali . buat hw sekali . dan tak dak dah org tlg nina buat folio . dia nie semua pandai . sebab tu nina sayang dia . sekarang dia sekolah lain . kami makin renggang ., dia dah ada kawan baru *taklah baru sgt . tapi nina masih kawan ngan dia . only Fb yg membuatkan kami boleh contact satu sama lain . AKU SAYANG HANG NADIA .


yang tu jelah kawan rapat serapat nina . mana ada orang lain . dulu ada lah sorang tu tapi now she's not my friends anymore .

suka ? like or comment ok !

Segmen : Jom Kenali Blogger By Manja

tibe tibe rase rajin nak join segmen nie . ye lah dah lama menyepi daripada join contest nie .


nak tag siapa ek ?




suka ? like or comment ok !

I lap u , u lap me ? love is blind

good morning .....
dah brekfast blom nie ? cepat gi brekfast uh , nnti masuk angin puloks perut tu . ^_^
hari nie nina merajinkan diri nak hapdett blog yang dah lbih kurang 3 hari tak besua muka . yo lah katakan nina ni busyyy memanjang . *alahai sodehnya .
tengok TAJUK kat atas tu .. SEE SEE !
I lap U , U lap ME . ape kes tu ? so jom terjah !



Nie kes kes orang kemaruk bercinta cintun lah nie . aduh sweet je kan !
jeles nina nengok . *yelah kite tak de org nak . tak seHOT korang :( *buatmukasedih


Orang yg tengah kemaruk bercinta a.k.a kaple nie , mata depa macam buta tapi sebenarnya tak buta punn . sebab tu LOVE IS BLIND . so jom baca kenapa nina cakap depa BUTA . *jgn marah ye


pakwe dia ja yg hensem

haih sapa yg tak mao pakwe hensem nie kan . tapi kalo org yag bercinta nie pakwe muka macam MR.BEAN depa tgok mcm SHAH RUKH KHAN dah . ye dokk ?? mesti kalo dia tu tgok pakwe friend friend dia , sura cakap pakwe aku yg hensem lagi .punyalah kemaruk bercinta .

pakwe dia ja yg baik

sapa nak pakwe baik ? hangkat kaki ! *hehe semua manusia di dunia nak pakwe or husband depa baik . sopan dan segla lah . tapi kes nie bukan mcm tu . kalo dah baru kaple tu semua nmpak pakwe dia baik lah , caring lah , tapi dah lama lama nnti mesti ada akan kta mcm nie 'yang igt abg baik selama nie tapi rupanya HAMPEH' korang ada dok cakap mcm tu ?

pakwe depa perfect

PERFECT ? sapa yg tak mao pakwe perfect . semua mao pakwe perfect .perfect dari segi apa ? mcm mcm lah . rupa paras, tinggi tapi sapa dapat pakwe yg pendek tu REDHA je lah ye .yo lah , manusia nie mana ada yg perfect .


pakwe depa putih

sapa dapat pakwe hitam . hangkat tangan . ish pakwe hitam pun tak pa haih . segak apa . tapi org yg dok bercinta nie dia nmpak pakwe depa putih . ye dokk ?

TAPI KORANG JANGAN MEMILIH SANGAT TAU . TERIMA JE :)
jom like dan komen .


suka ? like or comment ok !

terkuno pasal hari kokokurikulum

good morning everyone *bajet speaking


korg tgh buat ape pagi pagi buta nie ? membuta ek ? dah dah cepat belek blog PINK nina nie
cantik tak ? *mula terperasan

ok hari nie nina nak hapdett pasal tajuk kat atas tu 

TERKUNO SEBENTAR
 tahuk kenapa ? sebabnya org lain dah sambut TIGA tahun berturut turut nina ni baru dok terkedek kdek nak sambut . *tak ke kuno tu
 kesian sungguh nina nie . then hari koko tu seronok lah jugak kan . I CAN SEE YOU 
eh eh dah mula dah nina menggatal . nina seronok lah sebab DIA ada . eiceman .
nak tahuk sape si DIA tu ? *mane boleh lagi
nina dapat tiket free . alolo cik abg yg bagi . *lawak je


beli macam macam . yg banyaknya mesti lah makanan yg lazat lazat belaka ! *eh lazat ke ?biase aje
then tolong kawan nina berniaga . BEST lah jugak kan .tapi nina ni tak de bakat berniaga lah katakan .*kecewa


EH EH tak nak potpet lama lama . nant korang pun bosan nak baca kan ? so nina bagi gamabar yg tak seberapa . *aisehhh

 
nie jeera & farah hanim



 
we <3
 


 
ni alyaa



 
suka buat muka pelik*gambar kt belakang tu x dak kena mengena

 

 
acewah belajar mengecat or wtv . TANGAN KAYUUU

Lastly nina nak bagi tahuk ada strawberry dipped in chocolate . WALAWEHHH .. my feveret bebb .
beli sampaai empai kali . sapa pun tak boleh lawan nina . hehehee

  JOM LIKE LIKE :)


suka ? like or comment ok !

header baru : hasil kreatif saya yang tak berapa kreatif

heloooo
selamat pagi ! 
bangun bangunnn


nina nak hapdet blog usang nina nie kan . dah lama tak hapdet .*cewahhhhh
tau dah hampa semua tak mao baca . so nina baca sorang sorang *ayat merajuk
mai lekas pujuk
korang tengok dekat blog nina yang usang + comet +hodosss nie
apa yang lain ? *syok  
dah tahukk ke ? TAKKKKK?


nina ada header sendiri .
cantik tak ? buruk sgt ke ?
korang jangan lah buat muka menjengkelkan tu 
(kesian nina) 
nina buat sendiri tahuk !
penat tauuu
so appreciate lah siikit . sedih saya 

nie header lama 


 

nie pulak yang baru !

 

HASIL KEKREATIFAN NINA YANG TAK BERAPA KREATIF




suka ? like or comment ok !

dunia FB menjadi kenangan sekarang dunia TWITTER

ASSALAMUALAIKUM !


nina kembali menjengah blog busuk dan semak nina nie 
dengan perasaan teruja tak terkira . *ayat sempoi punya
lama kan tak dengar hot newss pasal korang 
so cepat cite dan hapdet korang punya blog 
so i can BW at ur blog *speaking lintang pukang


kembali kepada tajuk kat atas tu 
korang suka yang mna 1 !
FACEBOOK 
atau 
TWITTER

cepat cepat komen . *buat gempakzz sket
kalau nina ,
nina suka ???
suka DUA DUA
*melampau kan ?

korang ada twitter tak ?
facebook ?
haih barang siapa yang tak de FB tu . tut tut ...
so cepat cepat komenngg .

nina menunggu dengan sabar komen komen yang berinspirasi dari anda . 





suka ? like or comment ok !