Followers

round hover with shadow

ASSALAMUALAIKUM :)



tak jawab berdosa tahuk ? heh lekas jawab ! dah lama nina menyepi daripada buat tuto untuk korang kan ?
nina TERsangatlah busyyy sekarang nie . nina baru je habis menduduki ujian 3 .*semangat nak habaq kat hampa

sekarang nina nak mulakan tuto nina nie .. pejam celik 
korang tak tahu apa ROUN HOVER WITH SHADOW ?
arahkan cursor korang dekat gambar nie 


tu lah apa yg nina nak buat sekarang ... 

1.design --> EDIT HTML --> tick expand widget template 

2.korang tekan CTRL + F3 *serentak tahuk 

3.cari kod yg comel lagi cun mcm korang nie 
/* Header
4.dah jumpa ? paste code kat bawah nie di ATAS code yg korang cari tadi *ada pham ?

 /*------ IMAGE ANIMATION------*/
img {filter:alpha(opacity=100);
-webkit-transition-duration:.5s;} img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .6; -webkit-box-shadow: 0px 0px 20px #FF0080; -moz-box-shadow: 0px 0px 20px #FF0080; -webkit-border-top-right-radius:30; -webkit-border-top-left-radius:30; -webkit-border-bottom-right-radius:30; -webkit-border-bottom-left-radius:30;}img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .60; border: 1px solid#FF0080; border-radius: 50px; -moz-border-radius: 50px;}
-moz-opacity:1.0;
opacity:1.0;
}
img:hover {
filter:alpha(opacity=80);
-moz-opacity:0.80;
opacity:.80;
}
u {
text-decoration:underline;
border-bottom: 2px dotted #ff0080;
padding: 0px;
}

5.korang kena tukar kod yg nina highlight kat korang tu dgn warna feveret korang !

6.tak tahuk kat mana nak cari code warna ? ni ha nina nak bagi MYLIFEISMINE

7.then korang save . dan korang lihat dan tonton hasilnya .


suka ? like or comment ok !

0 berceloteh bersama ♥mylifeismine♥: