Followers

Shadow Effect Dekat Blockquote

selamat hari raya aidilfitri mulia ampun maaf diminta di suci hening dosa 
mood lagu raya ni .
bukan main seronoknya 


dah lama tak buat tuto kat hampa noh .
bosan pulak kan ?
nina nak buat lah nie .
pejam celik


hampa tau dak apa tuto nina nak buat hari nie .. tgok atas tuuu
hampa tak tau mcm mana ? ni ha mcm ni

 

mcm tu lah .. nmpak dak shadow warna pink tu ? 
1.design > edit HTML >tick expand widget 

2.tekan CTRL + F *serentak 

3.cari code comel nie 

.post blockquote {
4.dah jumpa ? copy pulak code bawah nie dan pastekan dekat bawah code yang korang cari tu .

text-shadow: 3px 3px 4px #FE2E9A;
warna merah : ketebalan shadow
warna ungu : warna shdow

5. hampa boleh cari warna dekat     PINKOFMYLIFEISMINE

6. save dan siap tapi preview dlu sebelum save

dah guna ? pandai pandai lah komen


suka ? like or comment ok !

Aktiviti Sebelum Raya

Salam 1 Malaysia 
Selamat petang guys !
Korang tengah buat apa ?
Kemas rumah ke ? 
OTW nak balik kampung ?
Ke tengah shopping lagi ?


dah lama nina tak update entry ni . last entry pasal nak ucap kat korang SELAMAT HARI RAYA
nina nak tnya aktiviti korang sebelum dan selepas raya ? 
korang jawab jangan tak jawab !




AKTIVITI SEBELUM RAYA



BERPUASA


sememangnya umat Islam diwajibkan berpuasa .. tak kira lah muda ka kecik ka besar ka tua ka kaya ka miskin ka . yang kecik tu tak digalakkan untuk berpuasa tapi sebagai latihan untuk diorang berpuasa nnti . yang besar besar dan dah baligh tu memanglah wajib berpuasa . jangan pulak tak puasa ye !berpuasa tu untuk jadikan kita manusia yang sabar ..


BERTARAWIH
nina eja betul ke tak tu ? hentam sajalah labu ... hampa semua pi tarawih dak ? kalau pi bagus . *thumbs up .kalau tak pi tu mesti ada aral melintang kan ? tarawih nie setahun hanya sekali *lagu raya so sapa yang tak pi mesti rasa kerugian kan ? tarawih nie bukan saja menyihatkan badan malahan kita mendapat ganjara pahala .. seronok nya hampa !


BERBUKA PUASA
yang nie mestilah wajib kan .. ye lah dah posa tapi takkan tak bukak posa pulak ? mati kering kalau mcm tu .berbuke puasa tu biarlah berpada-pada , jangan ikut nafsu makan semata -mata .



BERSHOPPING
bershopping? *bm hancuss yang nia paling disukai dan digilai oleh para para shopaholic . time nie lah boleh shopping pueh pueh .. beli ja apa yang nak . semua tokey bayaq . nak beli baju kasut heels spek mata tudung semua boleh . dijamin dapat kan ? itu yang pling syok untuk nina dan hampa semua kan ?



KEMAS RUMAH 
 sapa rajin kemas rumah angkat kaki ! yang nie selalunya para ibu ibu yang pling sibuk . nak kemas itu lah nak kemas inilah . nak psang langsir baru la nak beli sofa baru .. bleh dikatakan semua nak tukar . mcm masuk rumah baru lah pulak .*alahai



BUAT KUIH 
sapa kat sini buat kuih ? syok noh ? nina tahun ni buat 1 je jenis kuih sebab malas . yang lain semua kuih TUNJUK . mak mak sapa yang rajin beruntunglah . tapi mummy nina nak buat nina je yang tak bg . nnti nina nak kena tlg jugak . last last beli kat kedai lah . yang 5 kotak RM20 tu . pueh ati saya . haha


SEMUA NIE HASIL PENGALAMAN  NINA SENDIRI

suka ? like or comment ok !

Raya Ohh Raya

SELAMAT SEJAHTERA ! 

nina kembali menjenguk blog pink kesayangan nina nie setelah 24 jam tak melawatnya ..
blog pun kembali ceria kerana tuan kesayangan sudah kembali *perasan


semalam seharian berkunjung ke rumah sanak saudara , sahabat handai ayah nina , nenek dan teman sekerja ayah saya ..
dari pukul 11.00 pg - 11.00 mlm keluar rumah ..
dekat 10 buah rumah jugak lah nina berkunjung ..



bab makan tu yang tak lepas tu .. *kena cecite jugak
sebulan berpuasa nina turun dekat 5 kilo , tapi sehari je raya berat badan naik balik ..
mau tak sedih akuhh 
ye lah pi rumah orang nie . masak nasi 
pi rumah orang nu . masak laksa 
pi umah org lain . makan kuih 
segala jenis rendang ada ..
kerutuk daging 
kerutuk ayam
sambal itik 
sambal ayam 
nasik beriani
nasi tomata 
*banyak nya kan nina makan 




biasalah raya kan setahun sekali .
waktu tu lah segala jenis kuih pelik pelik ada .
membangkitkan selera dan nafsu makan .



gambar raya ada jugak nina tangkap tapi tak sempat lagi nak upload untuk korang ..
tunggu entry yg seterusnya .



bergembiralah menyambut 


HARI RAYA AIDILFITRI

 

suka ? like or comment ok !

SELAMAT HARI RAYA





selamat petang !!
tinggal berapa hari lagi nak raya nie ?
korang excited tak ?
mesti lah kan ?
hari ni mesti korang semua balik kampung kan ?
tiba tiba teringat lagu balik kampung !
mengarut je nina nie *hehe



DI KESEMPATAN INI


nina nak mengucapkan '

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 
MAAF ZAHIR DAN BATIN 


ye lah mana lah tahu nina ada buat salah dekat follower follower nina .. 
para blogger sekalian dan tak kurang jugak pada haters haters nina kan ?
nina nak mintak maaf lah !

kepada follower nina : maaf kalau nina tak BW dekat blog korang 

kepada bloggers sekalian : maaf sebab tak sempat nak follow korang 

kepada haters : maaf sebab buat korang benci nina 

kepada BFF nina : maaf kalo korang jadi kawan nina 


NINA MENGUCAPKAN 


hasil kerja tangan sendiri !



suka ? like or comment ok !

persiapan raya :)

hey hey .. selamat petang *untuk yg bukan islam
dekat rumah nina sekarang hujan . tak lah lebat sgt .
dekat rumah or universiti korang hujan tak ?


hari nie terasa bahagia nak hapdett pasal raya !
lagi berapa hari lagi ? kurang daripada seminggu lagi dah nak raya .. *sapa tak posa penuh tak boleh raya 
time raya nie lah shopping mall , kedai segala kedai jemm a.k.a SESAK .. betul takk ?
orang ramai berpusu-pusu nak pi shopping . mcm tak shopping 1 tahun . haha 
ibu ibu dan bapa bapak pun kena lah keluarkan duit sikit eh bukan sikit lah banyak 
kalo ada anak 10 tudiaaa sure beribu habis kan ?
kalo mcm nina , nina 2 beradik je so tak lah mak ngan ayah nina perlu keluarkan duit bnyak kan ?
nonsense semata-mata . dekat nina pun dah habis banyak . beli tu la beli nie lah ..
kasut , baju ,kasut ,baju ,baju , seluar , seluar , tudung , anak tudung 
hampa tengok tu nina dah listkan .


so apa persiapan korang ?
dah shopping ?
ke tak lagi ni ?
dah buat kuih raya ? beli je kan ^^
dah cat rumah ? pkai je yg lama 
dah tukar langsir ? 5 tahun sekali baru tukar ..
dah cuci rumah ? malam raya lah kan ?

apa nie ? nina tanya nina yg jawab ..
so korang komen komen sambil kongsikan dengan nina persiapan raya korang .
sure bestt kan ? 


  hampa penah dengar dak lagu nie ?

KOMEN KOMEN LAH !




suka ? like or comment ok !

PERHATIAN !

 

tengok tajuk tengok tajuk
hahah 
punya happy sebab dah berjaya + berhasil tukar URL blog pink kesayangan nina nie ..
happyyyy gilak lah


untuk follower nina ...
nina dah tukar URL tau ...
hampa jangan buat tak tau pulak !

nie URL BLOG LAMA
http://amaninaamani.blogspot.com/
nie yg BARU

http://pinkofmylifeismine.blogspot.com/
SO RAMAI RAMAI BERKUNJUNG KE BLOHG NINA !


suka ? like or comment ok !

cute cursor

selamat petang
dah makan ?
eh eh
lupa pulak kan puasa ! hehe


nina merajinkan diri untuk berkongsi tuto dgn korang ...
kita tak boleh kedekut ilmu kan ?
dekat rumah nina sekarang hujan renyai renyai .. sejuk je ..*suka 


sekarang nina nak mulakan tuto 
pejam celik dulu dan jangan lupa baca bismillah *takut tak jadi kang
tuto nie simple lagi mimple 


1.design -->page element--> add gadget-->HTML Javascript

2.korang paste code nie

<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(COMEY COMEY), progress;}</style>
3.COMEY COMEY tu korang boleh ganti dengan link kesukaan korang ..

4.nak cari kat mana ? kat sini ---> MYLIFEISMINE


nie nina ada bagi contoh :


     http://dl8.glitter-graphics.net/pub/1008/1008838wybxuht5da.gif
http://dl7.glitter-graphics.net/pub/644/644197xychjg5cjg.gif


5.then save dan tadaaaa siap


mylifeismine :kalo nak copy sila kredit ok




suka ? like or comment ok !

jalan penyelesaian untuk welcome note


holla , selamat petang .
sambil ber-blogwalking dan menunngu waktu berbuke nie nina pun nak update lah entry .
act nina buat yg welcome note tu . then blog nina jadi gilakkk 
kecuakkk beb sebab nina tak boleh nak save edit html tu .. 

mcm nie lah

then nina pun mula dah nak meraung mcm owg hilang laki . huaaaaa
ye lah selepas 4 bulan lebih nina belai semanja manjanya tetiba blog nina jadi mcm tu . mcm nak gilakk *pi call wad gila cepat
then nina pun dok cari jalan penyelesaian tetibe nina dapat akal yg tak berapa bernas dan lagi menyusahkan .
nina tukar template lain then
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
BLOG SUDAH OK :) hip hip horayyyyyy

tapi agak memenatkan lah sebab nina nak kenat hias balik blog nina nie .. tukar nie tukar nuuu tapi uasaha nina berhasil .. ALHAMDULILAH :)

mylifeismine : kalo korang nak buat korang kena edit balik lah semuanya sebab ia akan hilang ... contoh mcm  replt to comment dan mcm mcm lagi


suka ? like or comment ok !

round hover with shadow

ASSALAMUALAIKUM :)



tak jawab berdosa tahuk ? heh lekas jawab ! dah lama nina menyepi daripada buat tuto untuk korang kan ?
nina TERsangatlah busyyy sekarang nie . nina baru je habis menduduki ujian 3 .*semangat nak habaq kat hampa

sekarang nina nak mulakan tuto nina nie .. pejam celik 
korang tak tahu apa ROUN HOVER WITH SHADOW ?
arahkan cursor korang dekat gambar nie 


tu lah apa yg nina nak buat sekarang ... 

1.design --> EDIT HTML --> tick expand widget template 

2.korang tekan CTRL + F3 *serentak tahuk 

3.cari kod yg comel lagi cun mcm korang nie 
/* Header
4.dah jumpa ? paste code kat bawah nie di ATAS code yg korang cari tadi *ada pham ?

 /*------ IMAGE ANIMATION------*/
img {filter:alpha(opacity=100);
-webkit-transition-duration:.5s;} img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .6; -webkit-box-shadow: 0px 0px 20px #FF0080; -moz-box-shadow: 0px 0px 20px #FF0080; -webkit-border-top-right-radius:30; -webkit-border-top-left-radius:30; -webkit-border-bottom-right-radius:30; -webkit-border-bottom-left-radius:30;}img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .60; border: 1px solid#FF0080; border-radius: 50px; -moz-border-radius: 50px;}
-moz-opacity:1.0;
opacity:1.0;
}
img:hover {
filter:alpha(opacity=80);
-moz-opacity:0.80;
opacity:.80;
}
u {
text-decoration:underline;
border-bottom: 2px dotted #ff0080;
padding: 0px;
}

5.korang kena tukar kod yg nina highlight kat korang tu dgn warna feveret korang !

6.tak tahuk kat mana nak cari code warna ? ni ha nina nak bagi MYLIFEISMINE

7.then korang save . dan korang lihat dan tonton hasilnya .


suka ? like or comment ok !

kepada semua orang yang berkunjung ke blog nina



hye ! korang sehat ? kalo sehat alhamdulilah lah ye :)
korang tengok ada perubahan kan pada blog buruk nina nie ? FOLLOWER tak naik kan ?
nina pun tak tau nak buat macam mana . tapi kalo korang nak FOLLOW nina korang tekan lah kat BUTTON FOLLOW kat atas tu .. hehe


korang tekan situ tau ..

mylifeismine : terima kasih sebab sudi membacanya !

suka ? like or comment ok !

helo :))



nina dah ada lagu baru untuk blog nina ... lagu BALIK KAMPUNG !
semangat nak raya ni . so have fun . mesti raya ni korang semua pakat pakat balik rumah tok nenek atuk korang kan .. so sambil onn the way balik kampung korang dengar lagu nie ..

SEMANGAT NAK RAYA !



suka ? like or comment ok !

terasa rupanya ye !!



helo :) salam pembuka bicara , nak cakap lah kan pasal entry nie yg nina update semalam .. huu ..
rupanya ada org TERASA lah pulak .. hahah .. act nina buat sebab nina nak tgok dia stalk blog nina ke tak .. owh now i know .. DIA stalk blog nina .. ceyhhhh .... korang tak tahu ke pasal entry nina yg semalam ... korang tekan sini
KISAH DONGENG
korang baca dulu sampai habis

dan sekarang nina baru tau yang selama nie dia memang suka stalk blog org .. then buat acc baru utk stalk wall FB org

mylifeismine :diharap anda tidak terasa pulak ye .. trimas :))


suka ? like or comment ok !

i hate u

hye . selamat petang .. dah lama kan nina tak update blog nina ,,
tapi jgn risau sebab hari hari nina bukak blog nie dan blogwalking dekat blog korang semua ..
so ribuan dan jutaan terima kasih kepada korang yang dah datang berkunjung ke blog nina nie ...
kepada musuh saya yg dikasihi dan disayangi ... anda tidak dialukan ... so get out ,,,(bukan korang lah )

nina nak tegaskanlah .
SAYA TAK SUKA ORG KATA KAWAN SAYA BITCH OR SLUT


mylifeismine : kepada si DIA yag suka kata kawan nina slut ke bitch ke diharap jagalah mulut anda ya ..kesabaran saya ada had nya ... bak kata si musuh yang sedang membaca .. heheh



mylifeismine : bukan utk follower nina dan korang yang berkunjung kesini tapi untuk sesetengah perempuan d luar sana



suka ? like or comment ok !