Followers

tukar warna highlight bila copy

selamat tengah hari . korang dah makan ? belum ? pegi lah makan tapi sebelum tu korang try lah tuto nina hari ni ... jai semakin hari semakin rajin nak buat tuto ... hahha semoga nina selau buat tuto untuk dikongsi dengan korang kan ..hari ni nina nak buat satu tuto yang korang boleh gunakan .... warna higlight korang tu selalunya warna biru kan ? so nina nak buat tuto untuk gantikan warna biru  dengan warna lain .... seperti pink ke ungu ke ... mengikut warna kesukaan korang lah .

korang highlight ayat kat bawah nie

welcome to mylifeismine
 ha macam tu lah .....

dari dashboard --> design --> edit Html --> tick expand widgets *ini penting
then korang cari kod nie

a:link {
dah  jumpa ?  then copy code code kat bawah nie ... dan letak dekat atas kod yang korang cari tu ....


::-moz-selection {
background:
#01DF74;
color:#01DF74;
}

::selection {
background:#01DF74;
color:#01DF74;
}


nota kaki : warna yang nina highlight tu korang boleh ganti dengan warna kesukaan korang 
nota kaki :warna boleh cari dekat sini MYLIFEISMINE

SELAMAT MENCUBA !



suka ? like or comment ok !

0 berceloteh bersama ♥mylifeismine♥: