Followers

kelebihan solat terawih


1. Kelebihan Solat Tarawih Malam 1 : Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.
2. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-2 : Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Tarawih, serta dosa-dosa kedua ibubapanya.
3. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-3 : Para malaikat di bawah ' Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.
4. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-4 : Orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.
5. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-5 : Allah SWT akan mengurniakan pahala seumpama pahala orang-orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjidil Madinah dan Masjidil Aqsa.
6. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-6 : Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seumpama pahala malaikat-malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang-orang yang mengerjakan tarawih malam itu.
7. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-7 : Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir'aun dan Hamman.
8. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-8 : Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat tarawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.
9. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-9 : Allah S.W.T akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hamba-Nya seperti Nabi Muhammad s.a.w.
10. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-10 : Allah SWT mengurniakan kepadanya kebaikan dunia dan akhirat.
11. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-11 : Ia meninggal dunia di dalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.
12. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-12 : Ia akan dibangkitkan pada hari kiamat dengan muka yang bercahaya-cahaya.
13. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-13 : Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman sentosa dari sebarang kejahatan dan keburukan.
14. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-14 : Malaikat-malaikat akan datang menyaksikan mereka bersolat Tarawih serta Allah S.W.T. tidak akan menyesatkan mereka.
15. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-15 : Semua malaikat yang memikul 'Arasy dan Kursi akan berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.
16. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-16 : Allah S.W.T. menuliskan baginya dari kalangan mereka yang terlepas dari api neraka dan dimasukkan ke dalam syurga.
17. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-17 : Allah S.W.T menuliskan baginya pahala pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.
18. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-18 : Malaikat akan menyeru: Wahai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha denganmu dan dengan kedua ibu bapamu (yang masih hidup atau yang sudah mati).
19. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-19 : Allah S.W.T akan meninggikan darjatnya di dalam Syurga Firdaus.
20. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-20 : Allah S.W.T mengurniakan kepadanya pahala sekelian orang yang mati syahid dan orang-orang soleh.
21. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-21 : Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah mahligai di dalam syurga yang diperbuat dari cahaya.
22. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-22 : Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman dari sebarang huru-hara pada hari tersebut.
23. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-23 : Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga daripada cahaya.
24. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-24 : Allah S.W.T akan membuka peluang untuk dua puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.
25. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-25 : Allah S.W.T akan mengangkat seksa kubur darinya.
26. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-26 : Allah S.W.T akan mengurniakan pahala empat puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.
27. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-27 : Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya kemudahan untuk melintasi titian sirat sepantas kilat.
28. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-28 : Allah S.W.T akan menaikkan kedudukannya seribu darjat di akhirat.
29. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-29 : Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seribu haji yang mabrur.
30. Kelebihan Solat Tarawih Malam ke-30 : Allah S.W.T akan memberi penghormatan kepada orang yang bertarawih pada malam terakhir dengan firman-Nya (yang bermaksud): Wahai hambaku!, makanlah segala jenis buah-buahan yang Engkau ingini untuk dimakan di dalam syurga dan mandilah kamu di dalam sungai yang bernama salsabil serta minumlah air dari telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad s.a.w. yang bernama Al-Kautsar.

suka ? like or comment ok !

mutiara kata

sepanjang bulan Ramadhan ni nina akan letakkan mutiara kata dekat blog nina ...
memang lah blog nie warna pink tapi tak semestinya tak boleh letak apa apa yang berunsurkan islam .. betol tak ?




suka ? like or comment ok !

SELAMAT BERPUASA SEMUA

helo , eh eh assalamualaikum !!
hari ni nina rajin nak update entry .. ye lah sempena nak puasa nie kan ... korang semangat tak ? 
ofcoz lah kan ? nina semangat gilaaaa lah nak puasa then raya ... 

malam nie bermulalah solat terawih kan (tu pun kalo esok puasa )
pagi esok bermulalah semua ibu ibu bapa bapa kena bangun seawal jam 4 pagi untuk bersahur ..
bersahur tu kan amalan NABI MUHAMMAD s.a.w ....
so korang mesti bangun bersahur dan menunaikan solat terawih ..
jangan lupa kalau berbuka tu berhenti makan sebelum kenyang ...
nanti korang dah penat nak pegi sembahyang terawih kan ..

Bulan Ramadhan tu datang setahun sekalije .. so hargailah ia .. 
mana tahu tahun depan tak ade lagi bulan Ramadhan ...
jangan lupa puasa bagi penuh bagi lelaki lah terutamanya ...
puasa ni bagi kita sihat setelah 11 bulan perut kita nie tak berehat .. asyik proses makanan je ...
so masa inilah dia nak berehat .... HARGAILAH IA ...

SELAMAT BERPUASA

LOTS OF LOVE : AMANINA ZAINAL

suka ? like or comment ok !

esok ada amali sembelih .nanti nina akan update lagi





suka ? like or comment ok !

tukar warna highlight bila copy

selamat tengah hari . korang dah makan ? belum ? pegi lah makan tapi sebelum tu korang try lah tuto nina hari ni ... jai semakin hari semakin rajin nak buat tuto ... hahha semoga nina selau buat tuto untuk dikongsi dengan korang kan ..hari ni nina nak buat satu tuto yang korang boleh gunakan .... warna higlight korang tu selalunya warna biru kan ? so nina nak buat tuto untuk gantikan warna biru  dengan warna lain .... seperti pink ke ungu ke ... mengikut warna kesukaan korang lah .

korang highlight ayat kat bawah nie

welcome to mylifeismine
 ha macam tu lah .....

dari dashboard --> design --> edit Html --> tick expand widgets *ini penting
then korang cari kod nie

a:link {
dah  jumpa ?  then copy code code kat bawah nie ... dan letak dekat atas kod yang korang cari tu ....


::-moz-selection {
background:
#01DF74;
color:#01DF74;
}

::selection {
background:#01DF74;
color:#01DF74;
}


nota kaki : warna yang nina highlight tu korang boleh ganti dengan warna kesukaan korang 
nota kaki :warna boleh cari dekat sini MYLIFEISMINE

SELAMAT MENCUBA !



suka ? like or comment ok !

cantikkan kotak komen anda

hye , selamat malam . dah lama kan nina tak buat tuto untuk korang ... rasa bosan pulak kan ?
sekarang nina nak ajar korang buat tuto untuk cantikkan kotak komen korang ... kotak komen ? korang tak tahu ... macam nie hah ... kejap tengah upload :))

macam nie lah

korang pergi dekat
dashboard > design > edit HTML > tick expand widget templates

korang cari kod nie

]]></b:skin>

copy code kat atas nie dan letak dekat atas kod yang korang cari nie ....

#comments-block{
margin:0;
padding:0;
}
#comments-block .comment-author{
background:#FAAFBA !important;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-topright: 10px;
padding:5px;
font-size:15px;
font-weight:bold;
border:1px solid #ffffff;
}
#comments-block .comment-body{
margin: 0;
font-size: 17px;
border-left: 1px solid #FCDFFF;
border-right: 1px solid #FCDFFF;
margin-top: -5px; /*position*/
padding: 5px;
}
#comments-block .comment-footer{
margin:0;
font-size: 13px;
font-weight: normal;
margin-bottom: 20px;
border-left: 1px solid #FCDFFF;
border-right: 1px solid #FCDFFF;
border-bottom: 1px solid #FCDFFF;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
-moz-border-radius-bottomleft: 10px;
margin-top: -12px; /*position*/
padding: 5px;
}
#comments-block .deleted-comment{
font-style:italic;
color:gray;
}
#comments-block .comment-author a{
color:#ffffff !important;
}
#comments-block .comment-footer a, .comment-body a{
color:#ff6699 !important;
}
warna yang nina warnakan tu korang tukarlah dengan warna kesukaan korang :))
korang boleh ambil warna kat sini    MYLIFEISMINE

lastly korang save ... sebelum tu korang preview dulu ...

SEMOGA BERJAYA



suka ? like or comment ok !

saya suka awak :))

suka ? like or comment ok !

virus mukabuku :)

helo :)



korang tengok tajuk entry nina hari nie ... tak ke pelik kan ? muka buku pun ada virus .. act muka buku tu adalah FACEBOOK *untuk sape yg x tahu lah .... korang mesti ada dengar kan ? hahah ...
nina pun baru dapat untuk kesekian kalinya .... tak percaya ke ? nahhh tengok


korang kena berhati-hati tahu ! dia akan hantar virus dekat lappy atau pc korang ... tak ke bahaya kan ? 
so jangan balas kalau dia hanta macam kat atas tu !! 




suka ? like or comment ok !

3 Y O ? APA TU ?

hye korang ... sudah lama kan nina tak update blog nina ... actually nina hari hari bukak blog tapi just balas balik kalau korang follow nina ... nina pun tak lupa untuk BW kat blog korang :)) sejak akhir-akhir ni nina sibuk a.k.a busy memanjang !!! panjang mana ??? ada lah sepanjang tembuk cina !! hahahh lawak je
hari ni nina mengambil masa untuk update blog nina sebab korang mesti rindukan nina kan ? betul tak ? hahhaha perasan sebentar :))

hujung minggu lepas nina ngan kawan kawan nina ada masuk futsal ... hahah sebenarnya untuk menghilangkan stress setelah penat belajar ! korang stress tak ? mesti lah kan apatah lagi budak budak candidates SPM ,PMR dan tak lupa juga UPSR .. nama team kami *tu ha yang atas tu ! 3 Y O .. maksudnya ? biarlah rahsiaaaaaa ... waktu mula mula nak lwan tu punya lah takut + getaq + sakit perut + ak pengsan semua ada !
macam macam kan penyakit yang datang ! itu semua kerana takut punya pasal .. dah la tak practise apa pun ... main futsal jauhlah sekali ... kuakuakua tapi memberanikan diri nak masuk jugak .. hahah ..

mula mula lawang yang budak sekolah TATAR ! ganas ganas jugak mereka ni ... biasalah budak sukan ! then lawan punya lawan ada lah smpai jatuh berguling-guling kat dalam jaring ... ganas tak kami ? then seri ! 1-1 *bangga ceqq ... then lawan ngan geng SUKA SUKA TEAM plak .. nie geng geng para ibu dan guru ... huh ada ka nina nak kena lawan ngan cikgu sendiri .. takut makkk ..alhamdulilah kami menang 2-0 ,,,,

kami dapat meneruskan perjuangan kami dengan masuk semi final ! fuhlamak dengan tak pandai main ...
then maih semi final kalah .. sebab apa ? sebab kamilawan ngan pengkid ... boleh tera tu .... depa pandai main . rasa tercicir pulak kami .,... hahha ... tapi kami gembira sebab disamping menghlangkan stress boleh jugak kami mengeratkan lagi persahabatn kami
♥thanx korang sebab buat nina gembira  
nie ada sedikit gambar untuk korang cuci mata
 

 

 

 


suka ? like or comment ok !

" ninie azriena 1st giveaway: kau muzik dihatiku "

nina terbuka hati nak masuk GA kak ninie ... hehehe ..
ok sekarang nina nak cari lagu lagu  ...



KISAH DONGENG

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

satu lagi :)

KISAH HATI


Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

suka ? like or comment ok !