Followers

DISABLE RIGHT CLICK

selamat pagi korang , eh eh lupa plak nak bagi salam "assalamualaikum" ,ha cepat jawab ...



sekarang pukul berapa ? hah baru pukul 8.22 minit pagi ... awalnya nina bangun hari ni ... pengorbanan untuk korang actually ... terharu tak korang .. :( hehe ... nina bangun awal nie sebab nina berazam nak buat tuto kat korang ... nie sekarang nak mula dah tuto nie .. hope korang suka :) korang tahu apa itu disable right click ... nie ha macam nie ... sat sat nak upload 

macam nie lah 

dari dashboard > design > add gadget > HTML/javascript
korang copy kod kod yang banyak berjela jela nie ...

<script language=JavaScript>
<!--

//edit by unwanted


var message="INI KORANG KENA TULIS";

///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}

function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}

if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}

document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")

// -->
</script>

sekarang korang boleh save dengan gembiranya :)

"INI KORANG KENA TULIS" GANTIKAN DENGAN AYAT KORANG YE ....

suka ? like or comment ok !

0 berceloteh bersama ♥mylifeismine♥: