Followers


suka ? like or comment ok !



tengok nina punya tajuk ... comel kan ? bukan nina nak cakap pasal tajuk tu tapi nina nak bagi tau seorang budak nie comey .... nina suka tengok muka dia kat sekolah sebab :


muka dia comey

cara dia senyum

suka semua pasal dia

dia baik
dia lain dari yang lain


suka ? like or comment ok !

DISABLE RIGHT CLICK

selamat pagi korang , eh eh lupa plak nak bagi salam "assalamualaikum" ,ha cepat jawab ...



sekarang pukul berapa ? hah baru pukul 8.22 minit pagi ... awalnya nina bangun hari ni ... pengorbanan untuk korang actually ... terharu tak korang .. :( hehe ... nina bangun awal nie sebab nina berazam nak buat tuto kat korang ... nie sekarang nak mula dah tuto nie .. hope korang suka :) korang tahu apa itu disable right click ... nie ha macam nie ... sat sat nak upload 

macam nie lah 

dari dashboard > design > add gadget > HTML/javascript
korang copy kod kod yang banyak berjela jela nie ...

<script language=JavaScript>
<!--

//edit by unwanted


var message="INI KORANG KENA TULIS";

///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}

function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}

if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}

document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")

// -->
</script>

sekarang korang boleh save dengan gembiranya :)

"INI KORANG KENA TULIS" GANTIKAN DENGAN AYAT KORANG YE ....

suka ? like or comment ok !

SPARKLE CURSOR

selamat petang dan selamat sejahtera ....
dah lama kan nina tak buat tuto ? tuto nina tak lah sebanyak tuto kak lyssa kan ... hehe 
tapi nina sedang berjinak jinak nak buat tuto .. sokong nina tao ....
ok lah hari nie nina tak busy sangat ,,, then nina nak buat tuto kat korang .. suka tak ? 



1.dashboard > design > add gadget > HTML/javascript
2.copy kod nie    
<script src="warna kesukaan korang" type="text/javascript"></script>

3.korang boleh tukar "warna kesukaan korang" dengan warna yang korang suka

    biru >  https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/biru.js
    hitam > https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/black.js
    hijau >  https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/lawngreen.js
    ungu > https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/purple.js
    putih > https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/putih.js
    pink > https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/salmon.js
    kuning > https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/yellow.js
    hijau kebiruan > https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/aqua.js

4.save dan tadaaaaaaaa .. selamat mencuba 

suka ? like or comment ok !

new mak ngah :)

hye korang .. apo kabar ? mesti baik kan ? hahahah ..



hari ni nina malas nak buat tuto sebab malsan lah .. then nak post entry baru abaout mak ngah .... cuti hari tu pak ngah nina kawin then nina dapat mak ngah baru .. hohoh .. syok lah ... mak ngah kami tu berjiwa muda but a little bit sopan kot .. hahaha ... jangan marah .. then cousin nina semua balik ,tapi ada yang tak balik ... famili mak njang tak balik ... kenduri tu meriah lah ...
orang yang paling rajin sure lah nina kan ... perasan sudah ! tolong bagi bunga telur je a.k.a bunga coklat .. haha ... then rehat rehat sambil makan ... tapi kan maksu nina ngan umi , my cousin diorang tak buat apa pon .. sembang pastu makan ja tau .. geram lah ni ... hahah just kidding nina gambar gambar nya ... nina tahu korang sure tak nak baca panjang panjang .then tengok gambar jadilah kan ?





GONNA MISS U GIRLSSS <3

suka ? like or comment ok !

SCROLL BOX FOR BLOG ARCHIVE

hye .... 
nina nak buat tutorial pasal tajuk kat atas tu ... semoga menjadi lah tao ... amin !




1.dashboard > design > edit html > tick expand widget templates ( jangan lupa ) 
2.tekan ctrl + f , then cari kod nie .      
  <div id='ArchiveList'>
3.sebelum korang jumpa kod kat ats tu korang jumpa kod nie dulu  <div class='widget-content'> 
4.gantikan kod ni     <div class='widget-content'> dengan kod nie 
   <div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>  (200px tu korang boleh tukar)
 5.save dan lihat hasil yang bakal terjadi




suka ? like or comment ok !

RM 2000 JANGAN MAIN MAIN !

hye , assalamualaikum 
sehat ? kalo tak sehat pegi makan ubat cepat ... go .go .go .
dah lama kan nina tak update entry blog nina nie ... rindoo sama nina tak ? kalo rindu komen cepat :)
actually nina busy lah sesangat sangat ... homework banyak sangat ...  kesian kan dekat nina ... online sejam je sehari ... 

ok kembali kepada tajuk diatas yang cantik tu ! tu harga blog nina ... witwit lah ..
harganya boleh buat beli baju untuk 5 bulan . kalau nina duit tu mungkin habis dalam masa 2 bulan ... shopaholic lah katakan ... beli baju , beli kasut , beli seluar , beli beg dan lain lain ... tapi nie harga kalau nina jual blog nina nie .,.. tak mungkin lah nina nak jual kan ... sayang ooo .. the world of pink lah blog nina nie ... sayang kalau dijual untuk dibeli nanti :) perasan lah pulak kan ? ada ke orang nak beli ? kalau ada bagi tahu nina .. nanti nina buat blog satu lag then jual kat dia .. kalau MYLIFEISMINE  no way lah dear ... hahaha ...
nie ada gambar yang mebuktikan yang blog nina berharga RM 2OOO+++ hahahah



kalau korang nak try bapa korang punya blog berharga .. try lah kat sini   MYLIFEISMINE:)


suka ? like or comment ok !

LOVE U !

SELAMAT HARI BAPA KEPADA AYAH SAYA 
ZAINAL BIN ZAID !
SAYA SAYANG AYAH <3 <3 <3 ....



suka ? like or comment ok !

BERAPA ENTRI YANG DAH KAMU POST ? BERAPA KOMEN YANG KAMU ADA ?

amanina datang lagi dengan lebih banyak tutorial yang berguna untuk kamu semua ... so jom ikut tutorial ini ... come on !
ha tengok tajuk kat atas tu ! 
BERAPA ENTRI YANG KAMU ADA DAN BERAPA KOMEN YANG KAMU PUNYA 
sekarang nina nak permudahkan kamu untuk mengetahui berapa yang kamu ada ... so lets go !

--> login kamu punya blog ----> dari dashboard , kamu tekan design ---> add gadget ---> 
                         HTML/JAVASCRIPT
--->COPY CODE KAT BAWAH NIE DAN PASTEKAT SITU !

<center><script style="text/javascript">
function totalPosts(json) {
document.write('Total Posts: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');
}
function totalComments(json) {
document.write('Total Comments: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');
}
</script>
<script src=" /feeds/posts/default?alt=json-in-script&callback=totalPosts"></script>
<script src=" /feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=totalComments"></script></center>
<small><a href="http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2011/01/ketahui-jumlah-post-dan-jumlah-komen.html" target="_blank">get this</a></small>


SAVE DAN TADAAAAAAAAA .... SENANGKAN ?

suka ? like or comment ok !

burble cursor yg comel

selamat petang :)
korang sehat ? sehat lah tu kalau boleh bukak blog nina ... hehehe *jangan marah 
korang tengok blog nina kan cursor tu ada buble warna pink ... comel kan ? hari ni nina nak buat tuto tu untuk korang yang tak buat lagi bubble cursor tu ... cepatan buat supaya blog korang jadi comel ....

1.tekan DESIGN ----> ADD GADGET -----> HTML/JAVASCRIPT 
2.then korang copy code kat bawah nie ..... jangan lupa tekan ctrl+c (secara serentak )


<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/bubblecursor.js"></script><script type="text/javascript">

// <![CDATA[

var colours=new Array("#0066FF", "#0066FF", "#0066FF", "#0066FF", "#0066FF"); // colours for top, right, bottom and left borders and background of bubbles

var bubbles=100; // maximum number of bubbles on screen



/****************************

* JavaScript Bubble Cursor *

* (c) 2010 mf2fm web-design *

* http://www.mf2fm.com/rv *

* DON'T EDIT BELOW THIS BOX *

****************************/

var x=ox=400;

var y=oy=300;

var swide=800;

var shigh=600;

var sleft=sdown=0;

var bubb=new Array();

var bubbx=new Array();

var bubby=new Array();

var bubbs=new Array();



window.onload=function() { if (document.getElementById) {

var rats, div;

for (var i=0; i<bubbles; i++) {

rats=createDiv("3px", "3px");

rats.style.visibility="hidden";



div=createDiv("auto", "auto");

rats.appendChild(div);

div=div.style;

div.top="1px";

div.left="0px";

div.bottom="1px";

div.right="0px";

div.borderLeft="1px solid "+colours[3];

div.borderRight="1px solid "+colours[1];



div=createDiv("auto", "auto");

rats.appendChild(div);

div=div.style;

div.top="0px";

div.left="1px";

div.right="1px";

div.bottom="0px"

div.borderTop="1px solid "+colours[0];

div.borderBottom="1px solid "+colours[2];



div=createDiv("auto", "auto");

rats.appendChild(div);

div=div.style;

div.left="1px";

div.right="1px";

div.bottom="1px";

div.top="1px";

div.backgroundColor=colours[4];

div.opacity=0.5;

if (document.all) div.filter="alpha(opacity=50)";



document.body.appendChild(rats);

bubb[i]=rats.style;

}

set_scroll();

set_width();

bubble();

}}



function bubble() {

var c;

if (x!=ox || y!=oy) {

ox=x;

oy=y;

for (c=0; c<bubbles; c++) if (!bubby[c]) {

bubb[c].left=(bubbx[c]=x)+"px";

bubb[c].top=(bubby[c]=y)+"px";

bubb[c].width="3px";

bubb[c].height="3px"

bubb[c].visibility="visible";

bubbs[c]=3;

break;

}

}

for (c=0; c<bubbles; c++) if (bubby[c]) update_bubb(c);

setTimeout("bubble()", 40);

}



function update_bubb(i) {

if (bubby[i]) {

bubby[i]-=bubbs[i]/2+i%2;

bubbx[i]+=(i%5-2)/5;

if (bubby[i]>sdown && bubbx[i]>0) {

if (Math.random()<bubbs[i]/shigh*2 && bubbs[i]++<8) {

bubb[i].width=bubbs[i]+"px";

bubb[i].height=bubbs[i]+"px";

}

bubb[i].top=bubby[i]+"px";

bubb[i].left=bubbx[i]+"px";

}

else {

bubb[i].visibility="hidden";

bubby[i]=0;

return;

}

}

}



document.onmousemove=mouse;

function mouse(e) {

set_scroll();

y=(e)?e.pageY:event.y+sleft;

x=(e)?e.pageX:event.x+sdown; }



window.onresize=set_width;

function set_width() {

if (document.documentElement && document.documentElement.clientWidth) {

swide=document.documentElement.clientWidth;

shigh=document.documentElement.clientHeight;

}

else if (typeof(self.innerHeight)=="number") {

swide=self.innerWidth;

shigh=self.innerHeight;

}

else if (document.body.clientWidth) {

swide=document.body.clientWidth;

shigh=document.body.clientHeight;

}

else {

swide=800;

shigh=600;

}

}



window.onscroll=set_scroll;

function set_scroll() {

if (typeof(self.pageYOffset)=="number") {

sdown=self.pageYOffset;

sleft=self.pageXOffset;

}

else if (document.body.scrollTop || document.body.scrollLeft) {

sdown=document.body.scrollTop;

sleft=document.body.scrollLeft;

}

else if (document.documentElement && (document.documentElement.scrollTop || document.documentElement.scrollLeft)) {

sleft=document.documentElement.scrollLeft;

sdown=document.documentElement.scrollTop;

}

else {

sdown=0;

sleft=0;

}

}



function createDiv(height, width) {
var div=document.createElement("div");
div.style.position="absolute";
div.style.height=height;
div.style.width=width;
div.style.overflow="hidden";
return (div);
}

// ]]>
</script>



3.no yang di BOLDKAN tu korang boleh ganti dengan warna yang korang suka ...... TEKAN SINI
4.SAVE DAN SIAP :) KOMEN KOMEN TAU

suka ? like or comment ok !

following star pada cursor

hye lama nina tak post entry kan ? sibuk lah !
hari ni nina nak buat tuto untuk korang :) suka tak ?
ok ok kita kembali kepada tajuknya ....

1.dari dashboard --->design ---> add gadget ----> HTML/JAVASCRIPT
2.copy kod kat bawah nie !

following star warna warni 

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/rainbows.js"></script>


following star warna biru

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/blues.js"></script>

following star warna purple
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/purples.js"></script>


korang save dan lihat hasilnya :)
kalo tak jadi kasi tahu nina tao ... ya lah nina kan baru nak belajar wat tuto tak lah sehebat kak lyssa

suka ? like or comment ok !

akhirnya

salam korang :)
tak mau ngarut lama lama
nak gitau follower nina dah 100 !!
yuhuuuu happy nya 
thanx to HANANI IDRIS
 SELEPAS 5 MINIT
SORI LAH TAK DE AWARD YA ...


suka ? like or comment ok !

2 MORE DAYS

hye korang :)


akhir akhir nie nina selalu je post entry pagi pagi ..maybe idea banyak kot ? heheh perasan kan ?
nina nak cerita pasal tajuk yang nina buat hari ni , '2 more days' sure korang pon tahu kan ?
lagi 2 hari dah nak bukak sekolah :( waaaa sedih kan ? nina tak suka lah sebab homework nina tak siap lagi ... kalaulah boleh stop je masa hari nie kan best !then nina dah tak boleh nak online banyak banyak hari nie sebab nak buat homework .. sebab tu ju jugalah nina post entry awal pagi ni .... kenapalah masa cepat sangat berlalu ? nina tak puas lagi ni !terima je lah kan ? kesian nina :( mak nina pun dah bising sebab langsung tak sentuh buku ... mana nak sentuh .. minggu first mengadap FACEBOOK dan BLOG .. minggu second pi holiday then baru balik terus rindu blog n facebook ... tak pe lah nanti nina buat lah homework ! ok nak gi buat homework lah nie :)

bye !
midazin ! 
adios !



suka ? like or comment ok !

yummy yummy !

korang tengok tajuk kat atas tu !
"yummy yummy "
kalau yummy yummy tu mesti pasal makanan kan ? 
ini entry pasal cake ... sedap ooo
semua orang mesti suka makan cake kan ? sedap kan ? cute kan ? comel kan ? nampak menyelerakan kan ?
semua lah kan kan kan ... heheh ..nina tengah survey survey tiba tiba teringat pasal kek ... teringin pulak nak makan kek .... nak mintak duit kat mummy lah nak beli cake .. yuhuuuuuuuuuuu




semua cake kat atas nie sedap sedap !


suka ? like or comment ok !

LAMA TAK JUMPA KORANG KAN ?

good morning korang !
hari ni bangun awal lah pulak ...
ngantuk sangat sangat ..
nak tahu kenapa nina bangun awal ?
sebab nya semalam mummy nina cakap dia rasa ada rambut menjalar kat muka dia .. lepas tu dia cakap panjang pulak tu ... haduiiii seram + takut ... then dia cakap benda tu tindih dia ...
kalau ada benda tindih tu ??? bukan hantu ke ? 
waaaaaaa nie yang buat nina takut nie ... ingat bangun tadi nak sambung tido balik ... lepas mummy cite tu terus tak jadi tido dah ... makkk kawww lah nina takut ... sebarang jenis hantu + syaitan pun nina takut .... 
harap harap smalam je lah mummy kena , lepas nie tak nak dah .... takuttttt
pastu kami tido kat bilik nina ... hahaha takut punya pasal lah tu tapi waktu lari tido bilik nina tu mummy tak bagi tahu lagi ... pagi ni baru nak cita ... yang ayah boleh gelak pulak . mentang dia tak kena ... nie pesanan untuk ayah :
balik lah cepat sikit , malam nie kami nak tido kat mana ? takut tao dak !

HANTU ?
TIDAK !

suka ? like or comment ok !

ATTENTION PLEASE !


assalamualaikum .
selamat pagi / good morning
hey bangun bangun ... cepat baca entry nie ....
nina buat ebtry nie sebab nina nak pergi holiday ... ok ok ... to my cutest and handsome stalker ... kalo singgah blog nina tolong tinggalkan link anda yaw .... bukan apa ini untuk memudahkan nina nak follow korang balik ...
dan kalo ada masa terluang boleh nina blogwalking dekat blog korang kan ?kat bawah nie ada 3 cara untuk korang tinggalkan footsteps korang !

korang follow kat sini yawww ....



or tinggalkan link blog korang kat link exchange
lagi senang tinggalkan footsteps korang kat sini :)

tu lah cara cara nak tinggalkan jejak korang !
babai !

suka ? like or comment ok !