Followers

what's wrong with my blog ?

hello ^_^


dah lama nina tak update nina punya blog . 
dah banyak sangat habuk yg membina kan ?
now jom cuci kembali blog nina . 



dah agak lama nina dia menyepi . sebab apa ? sebabnya nina malas nak update . thanks utk korang yg dah BW dekat blog nina yg tak seberapa . ada jgak yg tinggalkan komen komen membina . dan ada jugak yg tak tinggalkan komen tapi mengutuk dekat tempat lain . ok nina tak kesah pun sebenarnya . SABAR JE .



tengaok tajuk kat atas tu ! 'WHAT'S WRONG WITH MY BLOG ' KORANG BOLEH JAWAB TAK ?
now nina nak korang jawab dengan sejujur dan seikhlasnya ?


  • Blog nina korang rasa berat tak ? 
ha jawab jangan tak jawab . nina bukak blog nina ni ok ja . tak lah lambat mna pun . tak lah berat mna pun . nak kata internet nina ni ok ja . maybe yg org kta blog nina berat tu sebab internet dia lambat or maybe dia dok ulu kot . *just a joke .



so korang komen lah . jawab nina punya soalan tu . 





suka ? like or comment ok !

Mega Giveaway By Cik Bunny



nina nak join GA by cik bunny . 
jom reramai join . 




Senarai sponsor GA nie .



dah terjah . kalo suka like *tiada paksaan


suka ? like or comment ok !

Cara Hilangkan Stress

hello :0


dah lama kan nina tak berkongsi pendapat nina dengan korang
nina bukan ape cumanya tak de idea . tak tahu apa yg nina nak kongsi dengan korang .\
hari ni nina ada idea nak berkongsi dengan korang



korang stress ? 
apa yg menyebabkan korang stress dan tak tahu cara nak menanganinya .
jom terjah entry nina .



Cara Hilangkan Stress




Gelak dengan sepuas-puasnya - ni salah satu cara yg nina buat untuk hilangkan stress . gelak dengan kawan kawan ataupun tengok video lucu dekat youtube then gelak .Badan kita akan mengeluarkan satu hormon untuk buat kita gembira .



Makan coklat  -Korang suka makan coklat ? nina pun suka . salah satu cata nak hilangakan stress korang dengan makan coklat . tapi beli coklat mahal tau . heh . tak menggemukkan . betul tak . coklat yang disarankan ialah cadburry .



Menangis - Korang sure penah menangis . tak reti nak nangis ?  bukan manusia lah tu . nangis dengan semahu-mahunya . maybe akan buat hati korang aman dan damai .



Tarik nafas dalam dalam - Tarik nafas dalam -dlm . selepas tu korang akan lega .



Jumpa kaunselor - kalo tahap korang tu dah teruk sgt jangan lupa jumpa kaunselor . mungkin dapat membantu .

suka ? like or comment ok !

SEGMEN | JOM TAMBAH FOLLOWER

 TEKAN BANNER UTK KE BLOG LULU 


nina join satu lagi segmen 

SEGMEN | JOM TAMBAH FOLLOWER

sebab disamping dpt meningkatkan follower nina juga dapat  berkongsi ilmu *yeke  
dengan bloggers yg lain .



SYARAT-SYARATNYA





  • Ambik header kat atas, letak dalam entri beserta linkkan ke entri ini, dengan tajuk "JOM TAMBAH FOLLOWER"




  • Dalam entri tu, nak tulis apa pun boleh, paling penting, ceritalah kenapa korang join segmen ni, kan




  • Dah siap, hantar link entri tu kat ruangan komen dalam entri ni




  • Tarikh tutup ahad ni 11 (11.12.11) menjelang tengah malam..




  • Korang join tau . Dan sama sama like status nina yg nie . TEKAN SINI


    suka ? like or comment ok !

    Segmen | Genk Cari Blogger

    nina nak join segmen 

    Segmen | Genk Cari Blogger




    - pastikan anda ada BLOG
    - Buat tajuk entri : Segmen | Genk Cari Blogger
    - Kalau nak follow blog genk,followlah, kalau tak nak tak apa 
    - Letak banner di atas dan linkkan ke entri ini
    - Dah siap entri, hantar link entri anda [BUKAN LINK BLOG] ke ruangan komen entri ini
    - Tarikh tutup :13/12/11, jam 2 petang [boleh berubah bila-bila masa]
    - Dah join, datanglah blog orang lain ea

    hehe :)


    suka ? like or comment ok !

    “The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay”



    dah lama nina tak join apa apa GA or SEGMEN .
    so nina nak join “The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay”
    kepada follower nina jom join GA nie . 
    hadiah lumayan menanti anda !


    SENARAI LINK SPONSORS 





    SEKIAN . DOAKAN NINA DAPAT YE 

    JANGAN LUPA LIKE TAU !


    suka ? like or comment ok !

    im gonna say goodbye to 4 amethyst

    selamat malam korang 
    ^______^


    sebelum nina memulakan bicara , nina nak mntak maaf sesangat lah sbb lama tak hapdet nina punya blog . (habuk manyak gilak nie)


    ok tgok tajuk nina tu . ala ala . sesedih nie . 


    sebab apa nina gonna say goodbye to 4 amethyst . nina nak pindah sekolah . uhuk uhuk (sure musuh2 nina gembira tak terhingga kan ?)


    bukan lah . nina nak pindah kelas ? sebab apa pulak kan tetiba je nak pindah kelas !

    sebab nye nina dapat terok waktu final exam . ahak . sah sah dah kena pindah kelas . ina nak kongsi lah dengan korang kenangan dekat 4 AMETHYST nie .


     this class make my day more happier


     tak boleh nak sekelas ngan kembar nina nie :(


     my neighbour tersyg :))


    an awesome teacher


     budak sekelas yg sporting 


    i'll miss this teacher . math mode teacher 

    sebelum tu TEKAN SINI dan SINI 



    suka ? like or comment ok !

    nina habiskan masa dengan blogwalking dekat blog nie .

    entry selanjutnya . 


    korang nak tahu nina nie peminta setia barbie . 
    dari kecik sampai dah besar gajah nie . *kecik pada gajah ok
    korang minat tak barbie ? nina tahuk ade yg mnat ade yg tak . ye dakk ?

    ok nie blog pilihan nina pasal barbie nie . pada pendapat nie blog dia memang menyeronokkan .
    happy gila kalo baca blog dia . ada barbie yg comeyy
    rumah yg gila cute / 
    so nak tau blog dia apa ?




    jangan lupa follow bagi peminat barbie /




    suka ? like or comment ok !

    Selamat Bercuti Guys



    korang korang . lama gilerr nina tak update blog nina . busy lah . actually tak busy pun . saje je membusykan diri .


    nina nak ucapkan SELAMAT BERCUTI untuk korang . best kan cuti sekolah ? tapi nina dah mula nak rindu sekolah . hehe . bosan jugak actually kat rumah nie ^_^


    korang buat pe cuti nie ? holidays ? makan ? online ? or tusyen ?


    nina kena pegi tusyen . yo lah SPM candidates 2012 . kena lah berkorban masa tapi online tetap online . nak tahu nina pegi tusyen apa ? ADD MATH . hah .


    sure korang kata . nina nie mesti kurang pandai pi tusyen add math . dengan ikhlasnya nina ngaku memang tak pandai . *alolo merendah diri . selebihnya nina habiskan dengan ..


     facebook  




    twitter . jom follow nina . @amanina_zainal
    FOLLOW TAU .




    suka ? like or comment ok !

    jom join churp churp .

    CHURP-CHURP ?

    ape tu ?

    nak tahuk ? cepat daftar dan dapat kan wang sampingan .
    ye dak ?

    so 



    suka ? like or comment ok !

    Sifat lelaki yang merimaskan

    hello . 

    nak hapdet entry sambil berblogwalking dekat blog korang .

    nak nina bw kat blog cuns korang ?

    tinggalkan link ok .



    Apa sifat insan bernama lelaki yang korang paling tak suka ?


    nak tahukk ?


    NANTIKAN ENTRY SELANJUTNYA !



    suka ? like or comment ok !

    Pakwe lari ? Kenapa ?

    hye korang ^_^
    nina kembali setelah lama bersara .
    eh eh bersara kejapp je . 
    nie dah kembali nak aktif . 


    nina dah janji  nak buat entry pasal tut tut . ape tu ?


    kenapa GF or BF korang bosan alias bored ?
    nak tahuk kenapa ? check sini !!!!!



    Korang nie terlalu mengada . Betul ke ? kekeadang Gf or Bf ni tak suka pasangan diorg mengada ngada . alah kena penyapu sikit dah riuh sekampung . haih jenuh . korang tak boleh ngade ngada sgt nnti pasangan korang LARI or run away . nnti sapa yg susah ?


    Korang nie terlalu membosankan     Korang membosankan ke tak ? hangkat kaki . dah nmpak dah beberapa org yang hangkat . Bf Or Gf korang membosankan ke tak ? ciri ciri pasangan korang sgtlah membosankan ialah ,kalo date t tempat yg sama ja nak pegi tak maoo tempat len dah , kalo makan makan yg sama ja , kalo cakapa asyik cakap benda yg sama iaitu I LOVE U ,U LOVE ME . tidakkah sgt bosan . tak berkembang minda kan ?


    Korang terlalu ikut perasaan  ikut perasaan mcm mana ? hah selalu nak nanges , merajuk. kena marah skit dengan pakwe or makwe tu terus nak nanges ,merajuk sampai berbulan bulan . tak ke bosan ?? ade apa ciri ciri nie dekat korang . so make a change .


    Korang seorang yg QUEEN CONTROL  yang nie mesti ramai kan ? cepat jawab ! boleh tu boleh nak jadi QUEEN CONTROL tapi janganlah melampau . smapaikan dia keluar dengan mak die pun korang jeles . tak ke susah pasangan korang tu . pastu dua puloh empat jam seminggu nak tau dia ada dekat mana . call mesej sampai tak berenti renti . ponat pasangan korang nak jawab . buang kredit satu lagik.






    suka ? like or comment ok !

    Pencarian Blog Follower Bawah 500

    nina nak join 


    jom letak banner dlu . 


    done :)



    suka ? like or comment ok !

    tutorial : kotak shoutmix

    berjumpa korang lagi :)
    gembira tak .
    ok now nina nak buat tuto ttg kotak shoutmix .
    mcm mna ?
    lihat gambar kat bawah



    now lets begin

    dashboard ---> design---> page element ---> add gadget ---> edit html

    copy dan paste code kat bawah nie .

    <div style="background: url('URL BACKGROUND') repeat; repeat; padding: 5px; border:2px dashed #FF0080; border-top-left-radius: 25px 25px; border-top-right-radius: 25px 25px; border-bottom-left-radius: 25px 25px; border-bottom-right-radius: 25px 25px;">
       <center>AYAT KORANG</center>
    code SHOUTMIX korang




     
    then save dan siap :)

    *   atas permintaan adik saida




    suka ? like or comment ok !